11 Şubat 2008 Pazartesi

Ve Nihayet Zapsular BİM`den çekildi

Zapsular, BİM`den çekildi

Cüneyd Zapzu ve ağabeyi Geylan Aziz Zapsu `nun 1995`te kurdukları `ucuzluk marketleri zinciri` BİM `de yönetim değişti. Aziz Zapsu yönetim kurulu başkanlığı ve CEO `luk görevini bıraktı. Bu görevlere yüzde 26.49 payla şirketin ana hissedarı durumuna gelen Mustafa Latif Topbaş getirildi.


Topbaş Ailesi BİM `e sonradan ortak oldu. 2003 Temmuz `da BİM `in kurucusu kardeşlerden Cüneyd Zapsu , Azizler Holding , BİM Marketler Zinciri yönetiminden çekildi . AKP `nin kurucularından, AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi olan Cüneyd Zapsu `nun çekilmesinden sonra BİM `in yönetim kurulu başkanı ve CEO `su olarak şirkette Aziz Zapsu kaldı. Dün yapılan açıklama ile Aziz Zapsu `nun bu görevi `sürdürmemesinin uygun olduğu` belirtilerek bu göreve Mustafa Latif Topbaş `ın getirildiği ifade edildi.


Yönetim kurulu üyesi olarak şirkette kalan Aziz Zapsu `nun BİM `de kalan hissesinin yüzde 1`in bile altında olduğu belirtildi.


Şirkette ana hissedar durumuna, sonradan ortak olan Topbaş Ailesi geçti. CEO değişiminin de sermaye yapısındaki bu değişimin sonucu olduğu belirtildi.

2005-11-30 08:34:49 Milliyet

Hiç yorum yok: