11 Şubat 2008 Pazartesi

El Kadı ile Erdoğan Wall Street`te manşet


El Kadı ile Erdoğan Wall Street`te manşet

Gazete, El Kaide bağlantılı El Kadı`ya Erdoğan`ın `kefil olduğunu` yazdı. Haberde, El Kadı`nın anlaşmalarının muhabirimiz Nedim Şener`in kitabında yer aldığı belirtildi

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile danışmanı Cüneyd Zapsu `nun, BM Güvenlik Konseyi `nin `El Kaide `yle bağlantılı kişiler` listesine taşıdığı Yasin el Kadı `yla olan yakın bağlarını dün manşetten yayımladığı geniş bir haberde ele aldı.


Gazetenin, Abdullah Gül `ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili haberi ise birinci sayfadan tek cümlelik bir anonsla duyurması dikkat çekti.


Haber, `Türkiye `nin ilişkilerini düğümleyen olay` başlığı ve `Erdoğan`ın arkadaşı, mal varlığı üzerindeki dondurma kararını bertaraf etmek için yeni bir yol buldu` alt başlığıyla verildi.


Haberde, Cüneyd Zapsu `yla birlikte BİM `de ortaklığı olan ve daha sonra ortaklığının bittiği belirtilen Yasin el Kadı `nın şirketteki hisselerinin aslında iki ortağının kontrolüne geçtiği bildirildi.


Milliyet `in geçen yıl ortaya çıkardığı, adı BM Güvenlik Konseyi `nin `El Kaide ile bağlantılı kişi ve kuruluşlarla ilgili yaptırımlar komitesi listesine` giren Suudi işadamı Yasin el Kadı `yla Başbakan Erdoğan ve Başbakan`ın danışmanı Cüneyd Zapsu `nun yakın ilişki ağı, Gül `ün cumhurbaşkanı seçildiği günün ertesinde, `Suudi işadamı, Türkiye `nin Batı`yla bağlarını karmaşıklaştırıyor` başlığıyla Wall Street Journal `ın Avrupa baskısında yer aldı.


Nedim Şener `e atıf


Gazete, tüm dünyada ve Türkiye `de mal varlığı dondurulan Yasin el Kadı `ya, Erdoğan`ın `kişisel olarak kefil olduğunu` anımsattı. CIA `nın hazırladığı rapora göre, El Kadı , bir dönem Zapsu `yla ortak olduğu BİM marketler zincirindeki hisselerini, adının listeye girmesinin ardından, `Radikal İslamcılara kaçak silah sağladıkları` iddiasıyla ABD `de kapatılan `Muvaffak ` adlı hayır kuruluşunun kurucularından ve ortakları Abdül Gani el Khereiji ile Zuhair Fayez `e devretti.


Haberde, El Kadı `nın Türkiye `deki anlaşmalarının Milliyet muhabiri Nedim Şener tarafından yazılan Hayırsever Terörist adlı kitabında yer aldığından ve El Kadı `nın Şener `e dava açtığından da bahsedildi.


DIŞ HABERLER SERVİSİ

2007-08-30 07:05:04 Milliyet

Hiç yorum yok: