11 Şubat 2008 Pazartesi

Kim bu Recep Tayyip Erdoğan'ın kefil olduğu Yasin El Kadı?


Yasin El Kadı, 11 Eylül sonrası Amerikan resmi belgelerinde adı "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist" diye geçen bir Suudi işadamı. 52 yaşındaki Cidde'de mukim Yasin El Kadı, "Şeyh Yasin Abdullah" olarak da biliniyor.

ABD Hazine Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın terörist listelerinde, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) terörün finansmanına ilişkin raporlarında El Kadı'nın adı yer alıyor. El Kadı, terörle bağlantılı olarak Amerikan belgelerinde ilk kez Haziran 1998'de yer aldı. O tarihteki bir FBI raporuna göre, El Kadı ABD'de gayrimenkul alım satımı yaparak kara para aklıyor ve bu yolla Hamas'a fon sağlıyordu.

El Kadı'nın, 1990'lı yıllarda, Bosna-Hersek'te de terörü finanse ettiği, Vakufska ve Depozitna bankaları ile kendi adını taşıyan "Qadi International" şirketi aracılığıyla, Balkanlar'daki silahlı İslami harekete para aktardığı yönünde raporlar var. Kaynak : http://tr.wikipedia.org



Cüneyd Zapsu'nin mali kaynak aktardığı iddia edilen Yasin El Kadı ile ilgili bilgiler netleşiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'nun, mali kaynak aktardığı iddia edilen Muvvafak Vakfı Başkanı Yasin El Kadı ile ilgili bilgiler netleşiyor.

El Kadı, El Kaide başta olmak üzere silahlı örgütlere yüklü miktarda fon aktarmakla suçlanıyor.

Suudi Arabistanlı işadamı Yasin El Kadı, Şeyh Yasin Abdullah olarak da biliniyor. El Kadı için resmi Amerikan belgelerinde kullanılan tanımlama 'küresel terörist' ve 'terörün finansörü'

Yasin El Kadi'nın adı ilk kez 1998 yılında FBI raporlarında geçti. Hakkındaki suçlama, ABD'de emlak alım satımı yaparak Hamas'a fon aktarmaktı.

Raporlarda ayrıca, El Kadı'nın 90'lı yıllarda Balkanlar'daki silahlı İslami harekete para aktardığı yönünde bilgiler yer aldı.

El Kadı, 11 eylül'den bir ay sonra 'özel olarak belirlenmiş küresel teröristler' listesine alındı.

Muvvafak Vakfı aracılığı ile El Kaide'ye fon aktarıldığının belirlenmesi üzerine, El Kadı"nın ABD ve AB ülkelerindeki tüm hesapları donduruldu. Yasin El Kadı, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Cüneyd Zapsu da, El Kadı'yı tanıdığını ancak konunun geçmişte araştırıldığını ve bir sonuç çıkmadığını söyledi.

24 Haziran 2006 Cumartesi 16:08 http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=28548

Hiç yorum yok: