11 Şubat 2008 Pazartesi

Cüneyt Zapsu Kimdir?



1956 doğumlu olan Hasan Cüneyd Zapsu, ilk ve orta öğrenimini Almanya'da ve Türkiye'deki Alman okullarında tamamladı. İstanbul Üniversitesi ve Münih Ludwig Maximillian Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. Almanya'da üniversiteye devam ettiği dönemde babasının Almanya'da kurduğu tekstil şirketini canlandırdı. Sonra yanına abisi de geldi ve birlikte fındık ihracatına başladılar. 1985 yılında Balsu Gıda'yı, ardından Teksu'yu ve 1995 yılında da ucuzluk marketleri zinciri BİM'i kurdular.


AZİZLER Holding İcra Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu, AK Parti'nin kurucularından, AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi. Türk-Amerikan İş Konseyi Yönetim Kurulu üyesi ve TÜSİAD üyesi. Dünya Ekonomik Forumu'nun Türkiye'deki birkaç üyesinden biri ve Uluslararası Ağaç Yemişi Konseyi'nin ilk Türk Başkanı. İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanlığı ile ABD'de Hazelnut Council'in eş-başkanlığını yapıyor.


İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Kaynak: Bir Forsnet yapımı olan www.kimkimdir.gen.tr


Sözlüklerde Cüneyd Zapsu:

1.
şeyh sait'in torunudur.seçim öncesi akp ile yabancı devletlerin,küresel sermayenin arasını yapmıştır.akp'nin yönetime gelmesinde en çok emeği geçenlerden biridir.
bunca gün yüzündeki rezilliğine rağmen tayyip'in onu hala kollaması seçim öncesi yaptığı yardımlar içindir.
sanli bir gun 25.07.2006 01.28
2.
tayyip in danışmanıdır. alman vatandaşı olması nedeniyle millet vekili olamamıştır. rejim düşmanıdır. **
Webustad 18.12.2006 22.15
3.
bim mağazalarının sahibi olduğu iddia edilen kişidir.
GhostRider 21.03.2007 12.58
4.
bim in kurucu üyesidir ancak çok uzun bir süre önce hisselerini devretmiş ve bim le hiçbir alakası bulunmadığı banıyan kişidir.


cipim 21.03.2007 13.02
5.
RTE'nin el kadı denen teröriste kefil olmasının ardındaki referanstır. rte ile ilk tanışmaları, rte'nin yıllar önce istanbul belediye başkanlığı adaylığına soyunduğu dönemde gidip başarılı bulduğu işadamı zapsu'dan destek istemesiyle gerçekleşir.

Hiç yorum yok: